Masseren

Masseren was vroeger bij mij thuis iets heel vanzelfsprekends. Mijn moeder, zusje en ik masseerden vaak elkaars voeten en mijn opa kriebelde ons altijd op onze rug. Masseren vind ik altijd fijn om te doen. Er gebeurt iets met je als je aangeraakt wordt. Aanraking is helend, je gaat je prettiger voelen en je komt meer in contact met jezelf. Het begint met ontspanning, mensen zakken wat dieper ‘in’ de massagetafel, er klinkt een zucht…

Begeleiden

Na de middelbare school werd ik twee keer uitgeloot voor fysiotherapie en ging werken bij een leuk bedrijf. Zo leuk dat ik er een aantal jaren bleef. Ik kwam terecht op de afdeling personeelszaken, waar ik mensen ging begeleiden bij (langdurige) ziekte. Ik haalde er veel voldoening uit als ze weer konden re-integreren in hun werk.

Zoeken

Toch ging ik na verloop van tijd iets missen. Was alleen praten wel genoeg? Op zoek naar meer bezocht ik een open dag van een opleiding voor massagetherapie. Wat een openbaring! Dit was wat ik miste: hier werd praten gecombineerd met de helende kracht van aanraken, precies wat ik zocht! Toeval (of niet..?) wilde dat er net een vierjarige opleiding tot massagetherapeut van start ging en ik schreef me in. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Contact maken

Ik vind één op één werken heel fijn. Ik heb dan alle aandacht en rust om contact te maken. Ik vind het prettig om voor anderen te zorgen, hoewel…, ‘zorgen’ is het woord niet: we doen het echt samen. Ik begeleid mijn cliënten bij het proces van ontspanning en bewustwording en de cliënten zijn bereid naar zichzelf te kijken, te ervaren wat er speelt en dat te onderzoeken. En wat ik daarbij trouwens ook belangrijk vind: een lach mag. Het gaat over serieuze zaken maar dat hoeft niet altijd zwaar te zijn.

Veranderen

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is dat het wèrkt. Door emoties te doorvoelen ga je beter snappen wat er gebeurt en waar je klachten vandaan komen. Hierdoor kan er echt iets gaan veranderen. Dat zie ik keer op keer gebeuren en in dat proces loop ik graag een stukje mee. Het is zo mooi om te zien dat iemand daardoor zelf weer verder kan!

Visie
Opleiding
Clienten