Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies

Verlies

Iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw en verlies. Door het verlies van een dierbare maar ook bijvoorbeeld bij verlies van gezondheid, werk, een scheiding of de ziekte van je kind. Rouw laat zich altijd voelen in je lichaam. Misschien voel je wel pijn in je hart van het verdriet, of voelen je kuiten gespannen van het schrap zetten of ben je het contact met je lijf helemaal kwijt om maar door te kunnen.

Verdriet

Toen ik in mijn naaste omgeving geconfronteerd werd met ziekte, heb ik ervaren wat verdriet met mijn lichaam deed. Ik voelde me onmachtig, ik probeerde er voor diegene te zijn en vergat daarin mijzelf. Mijn lijf ging steeds vaster zitten, ik sliep slecht en had soms het gevoel dat ik stikte. Door aanraking en meer contact met mijn lijf kon ik mijn eigen gevoel toelaten en erkennen dat ik verdriet had en zorgen had of het goed kwam. Hierdoor kreeg ik wat meer lucht, er kwam meer ruimte en ik kreeg meer rust. Voor mij is het belangrijk om even stil te staan en in aandacht te voelen en luisteren naar mezelf met alles wat bij mij hoort. Het verdriet is er en verdient aandacht, dat geeft ruimte en verzachting. Erkenning voor wat er is.
Dit is ook wat ik jou gun en waar ik je graag bij ondersteun in tijden van rouw en verlies.

Rustpunt

In mijn praktijk Luce massagetherapie bied ik je een rustpunt waar je mag zijn met wat er is. Door middel van gesprek, massage, aanraking en oefeningen begeleid ik je om meer in contact te komen met jezelf en je lichaam. Bij verdriet ben je vaak de verbinding met jezelf kwijt en door er met aandacht en via mijn handen contact mee te maken, komt ook de verbinding weer terug. In aandacht voelen en erkennen wat er is geeft ruimte en verzachting, bedding voor je verdriet.

Sinds 2020 ben ik aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Rouwen met Compassie’.