Ik heb verschillende massagetechnieken tot mijn beschikking. Ondanks de verschillen hebben ze allemaal één doel: jou te laten ervaren wat je lichaam je te vertellen heeft. Aan het begin van elke behandeling kies ik de techniek die op dat moment het beste past.

Energetische of haptische massage

Rustige massagevorm met veel strijkingen, gericht op het stromen van energie in je lichaam. Energie kan je waarnemen als kou of warmte, een prettige of pijnlijke sensatie, een open of juist een gesloten gevoel. Daarbij kun je je bewust worden van bepaalde emoties, herinneringen of blokkades. De ‘haptische’ massage komt voort uit de haptonomie. Haptonomie betekent ‘de leer van het aanraken’. De massagerichting is van het hoofd naar de voeten.

Holistic pulsing

‘Pulsen’ is het zachtjes in beweging brengen, ‘wiegen’ of ‘schudden’ van het lichaam. Elk lichaam heeft een eigen ritme. Als het goed is beweegt alles mee, maar het kan ook zijn dat de beweging ergens blokkeert. Je wordt uitgenodigd om mee te gaan in de beweging en zo spanning los te laten op een dieper niveau. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Klassieke massage

Techniek voor het kneden en strijken van huid en spieren, gericht op een betere doorbloeding, waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Helpt om je bewust te worden van spanning in je lichaam. De massage gaat in de richting van het hart.

Polariteits- of chakramassage

Massagetechniek gericht op het herstellen van de energiebalans in en rond het lichaam. Energie stroomt tussen verschillend geladen polen, van plus naar min; ook het lichaam kent magnetische velden met polen. In de energiestroom kunnen blokkades ontstaan, waardoor de relatie tussen denken, gevoel en lichaam verstoord kan raken. Het lichaam kent zeven energiecentra of ‘chakra’s’. Elk chakra staat voor een deel van het lichaam en een bijbehorend thema. Het keelchakra staat bijvoorbeeld voor communicatie: mensen met veel energie in dit chakra zijn erg naar buiten gericht, terwijl mensen met weinig energie het juist moeilijk vinden om zich te uiten.

Voetreflexmassage

In de voeten bevinden zich de uiteinden van energiebanen uit het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde punten en zones op de voeten worden indirect ook de corresponderende delen in de rest van het lichaam aangeraakt. Voetreflexmassage kan een veilig startpunt zijn als iemand moeite heeft met aanraking of uitkleden.

Bindweefselmassage

Bij deze vorm van massage wordt de huid ‘gerold’ ten opzichte van de onderliggende laag: het bindweefsel. Bepaalde gebieden van de huid staan in relatie met bepaalde organen en spierzones. De corresponderende organen en zones van het lichaam worden door bindweefselmassage gestimuleerd. Door ruimte te maken tussen de huid en het bindweefsel ontstaat een gevoel van ‘ruimer in je vel zitten’ en meer vrijheid ervaren. Je ervaart letterlijk en figuurlijk wat er ‘onderhuids’ speelt.