Kennismakingsbehandeling

Je maakt kennis met mij en met massagetherapie. Ik masseer je en we bespreken je klachten en de vragen die je hebt. Dit is een mooie manier om te ervaren of massagetherapie echt iets voor je is voordat je een langer behandeltraject aangaat. Deze eenmalige behandeling duurt 75 minuten.

Intake

Tijdens de intake bekijken we samen waar je aan wilt werken. Afhankelijk van je vraag stel ik een massagetechniek voor die daar bij past. Meestal kiezen we voor dat deel van het lichaam dat op dat moment de meeste aandacht vraagt. Tijdens de massage spreken we weinig. Ik stel alleen af en toe een vraag om je nog meer in contact te brengen met je gevoel. Na de massage volgt een nagesprek. De hele intake duurt 90 minuten.

Vervolgbehandeling

Elke vervolgbehandeling begint met een kort gesprek en eventueel met een bewustwordingsoefening om te ‘landen’ na je dagelijkse bezigheden. We gaan na wat er op dit moment speelt, wat je lichaam aangeeft en hoe we daar vandaag mee aan de slag gaan. In het nagesprek evalueren we je ervaringen. Een vervolgbehandeling duurt 75 minuten.

Behandeltraject

Gemiddeld zijn er drie tot acht behandelingen nodig om weer contact te leren maken met je lichaam en om datgene wat je hebt ervaren tijdens de massage te gaan toepassen in je dagelijks leven.

Effect na de behandeling

De behandeling kan verschillende effecten hebben, iedereen reageert anders. Je kunt je na de behandeling ontspannen of energiek voelen, maar ook lichte hoofdpijn of vermoeidheid komt voor. Er kunnen emoties loskomen of ervaringen van vroeger. Voor deze ervaringen geldt: probeer er ‘bij’ te blijven en ga na wat het jou wil zeggen.