Gesprek

Mijn belangrijkste taak tijdens het therapiegesprek is waarschijnlijk om met aandacht naar je te luisteren. Ik stel open verdiepingsvragen, waardoor jij je uitgenodigd voelt tot zelfonderzoek. En ik vertel je wat ik tijdens de massage ervaren heb, waardoor jij je bewuster wordt van wat je lichaam je vertelt.

Bewustwordingsoefeningen

Om de overgang te kunnen maken van het alledaagse leven naar de rust en bezinning tijdens de behandeling kan het helpen om een bewustwordingsoefening te doen. Ik begeleid je dan bijvoorbeeld bij een korte ‘reis’ door het lichaam, waarbij je met je aandacht de verschillende delen van je lichaam langsloopt.

Focussen

‘Focussen’ is een gesprekstechniek om een specifieke lichamelijke klacht diepgaand te onderzoeken. Door het stellen van bepaalde vragen onderzoeken we jouw ervaring van de klacht. Vaak blijk dat je bij nader inzien zelf heel goed weet waar de klacht mee te maken heeft. Door de aandacht er op deze manier op te richten blijkt de klacht vaak minder ‘vast’ dan je dacht en ontstaat er ruimte voor verandering.