Massagetherapie is een combinatie van massage en gesprek waardoor je meer balans gaat ervaren tussen je denken, je emoties en wat je in je lichaam voelt. Vaak is een lichamelijke klacht de ingang, maar je kan ook werken aan een bepaald levensthema.

Massage

Ik masseer in een rustig tempo, waardoor je mijn aanraking goed kunt volgen met je aandacht. Aangeraakt worden brengt je in contact met je gevoel. Door de massage ga je ervaren wat er op dit moment speelt in je leven. Daarbij kan er van alles naar voren komen: dingen die je lastig vindt, emoties zoals irritatie, boosheid of verdriet, gevoelens van ontroering of onrust, bepaalde herinneringen of gedachten. Tijdens de massage spreken we weinig zodat jij volledig kan ervaren wat de massage met je doet en wat je lichaam te ‘zeggen’ heeft.

Gesprek

Na de massage bespreken we wat er gebeurde. We onderzoeken samen wat dat voor je betekent en wat het met je doet. Er ontstaat een proces van bewustwording en zelfonderzoek. Ik begeleid je bij dit proces, zodat jij meer inzicht krijgt en er zelf mee verder kunt.

Wanneer massagetherapie?

  • Je hebt lichamelijke klachten waar je mee aan de slag wilt, zoals schouder- of rugpijn, hoofdpijn of restless legs.
  • Je wilt een bepaald thema onderzoeken, zoals ‘leren loslaten’, ‘minder over mijn grenzen gaan’ of ‘keuzes maken die goed voelen’.
  • Je wilt meer vat krijgen op stress en spanningsklachten.
  • Je hebt behoefte aan ondersteuning in een moeilijke periode of bij ziekte.

Zo hebben anderen massagetherapie bij Luce ervaren.

Maatwerk

Ieder mens is uniek en vraagt om een andere benadering. Ik maak gebruik van verschillende begeleidingsvormen en massagetechnieken, zodat ik precies kan aansluiten bij jouw behoefte.

Behandeling
Begeleiding
Massagetechnieken